• Slideshow Image

  Stichting uitwisseling


  Al ruim 70 jaar experts in internationale stages

  Meer informatie Contact
 • Slideshow Image

  Buitenlandse stagiaires op uw bedrijf?


  Via ons netwerk komen elk jaar ca.100 studenten uit meer dan 30 verschillende landen naar Nederland

  Meer informatie Contact
 • Slideshow Image

  Stage of werken in het buitenland


  Stichting Uitwisseling organiseert internationaal werk en stage

  Meer informatie Contact

Stichting Uitwisseling

Al ruim 70 jaar een begrip in internationale stages:
stichting uitwisseling en studiereizen voor het platteland

Internationale stages zijn een must in het beroepsonderwijs, ook in de groene sector. Dit geldt ook voor jonge boeren en tuinders. Iedereen moet zich wel aan de regels houden, een stagiair is geen goedkope arbeidskracht. Een buitenland ervaring is cruciaal voor het verwerven van kennis, vaardigheden en beroepscompetenties. Tegelijkertijd is het ook zeer waardevol voor de persoonlijke ontwikkeling en identiteitsvorming van jongeren.

Lees meer

Wie zijn wij?

Stichting uitwisseling en studiereizen voor het platteland

 • Onze missie

  De missie van SUSP is jongeren door middel van een internationale praktijkstage kennis te laten verwerven van de voor hun opleiding vereiste vaardigheden en werkwijzen en daarbij kennis te laten maken met andere culturen. Hierdoor leren zij werken in een internationaal georiënteerde samenleving/wereld en omgaan met verschillende culturen.

  “Tell me and I will forget, show me and I may remember, involve me and I will understand”

 • Ons doel

  Het doel van het stageprogramma van Stichting Uitwisseling, dat in 1949 werd gesteld, is jonge mensen, en in het bijzonder jonge boeren, tuinders, oftewel agrarische ondernemers, begrip en respect voor andere culturen, leefwijzen en godsdiensten te laten verkrijgen door middel van een internationale stage waarin zij kennis maken met verschillende bevolkingsgroepen.

 • Voor Nederlandse studenten

  kunnen wij informatiebijeenkomsten op onze lokatie geven over de mogelijkheden die wij bieden om stage te lopen in Canada, Amerika, Australië, Nieuw Zeeland en diverse EU landen. Op deze dagen ontmoeten we graag jongeren die willen gaan stagelopen of tijdelijk willen werken in het buitenland. We kunnen vragen beantwoorden en advies te geven omtrent de keuze voor een land en de procedures die nodig zijn om er te komen.

 • Voor buitenlandse studenten

  SUSP regelt stageplaatsen en de benodigde documenten voor buitenlandse studenten in Nederland en voor Nederlandse studenten in het buitenland. Wij werken samen met partnerorganisaties in verschillende landen die de studenten begeleiden bij hun voorbereiding op hun stage en helpen om het papierwerk in het eigen land te regelen.

 • Buitenlandse stagiaires op uw bedrijf?

  Via ons internationale netwerk komen elk jaar 100 – 200 studenten uit meer dan 30 verschillende landen naar Nederland om een praktijkstage te doorlopen. SUSP heeft rond de driehonderd Nederlandse bedrijven in haar bestand, waar stagiaires uit het buitenland kunnen worden geplaatst voor een praktijkstage. De duur van de stages varieert van 6 weken tot een jaar.

 • Activiteiten van de Stichting Uitwisseling

  Naast bijeenkomsten, contactdagen en praktijkstages organiseert SUSP ook studiereizen en faciliteert zij onderwijsinstellingen bij het verwezenlijken van projecten binnen het Erasmus+ EU actieprogramma.

Waarom Stichting Uitwisseling?

SUSP is al decennia op zeer integere wijze bezig om een brug te slaan tussen de Nederlandse agrosectoren en geïnteresseerde buitenlandse studenten die in het kader van hun studie kennis willen nemen van hoe Nederlandse bedrijven werken en zijn georganiseerd. SUSP is zich daarbij terdege bewust van de verschillen die er bestaan tussen Nederlandse opleidingen en opleidingen in diverse buitenlanden, alsook van de verschillen in culturen.

Met haar aanpak, die steeds wordt bijgesteld aan de ontwikkelingen van de NL- en EU-wetgeving, wil SUSP een maximaal leereffect realiseren en voorkomen dat een stage verwordt tot een soort vakantie-werkperiode.

Heb je een vraag of opmerking?

Andere codeEen korte impressie

Veel gestelde vragen

Wij houden elke dag bij wie er zijn ingeloot. Als je bent ingeloot nemen wij altijd contact met je op. We proberen je telefonisch te bereiken op je mobiel of thuis en / of sturen een email
Voor landen die bij de EU horen heb je geen werkvergunning nodig. Ga je buiten de EU op stage, heb je meestal wel een werkvergunning nodig. Stage wordt in het kader van wet gezien als werk

Ons kantoor

Stichting Uitwisseling (SUSP).

Adres :

Drechterwaard 10A
1824 EX Alkmaar, Nederland

Contact

Tel: + 31(0) 72 589 61 44
E-mail: info@susp.nl

Geinteresseerd? Neem contact op!