Willem Maddux, hoogleraar en expert op het gebied van internationalisering zegt: “People who have had international experience are better problem solvers and display more creativity. What’s more, we found that people with this international experience are more likely to create new businesses and products and to be promoted.”

“Tell me and I will forget, show me and I may remember, involve me and I will understand.”

Stichting Uitwisseling organiseert internationale stageplaatsen en/of de benodigde documenten voor Nederlandse studenten en jonge boeren / young farmers, en tuinders vanaf 17 jaar die naar het buitenland willen om hun kennis in de praktijk te brengen. Er wordt met partnerorganisaties in verschillende landen samengewerkt.

SUSP is verantwoordelijk voor het traject voor vertrek en de partners staan met raad en daad klaar gedurende het verblijf in het betreffende land. Zij zijn op de hoogte van de daar geldende wet en regelgeving en handhaven de kwaliteit van de stage bedrijven en opdrachten. SUSP organiseert voorbereidingsbijeenkomsten voor de deelnemers.

Via ons internationale netwerk kun je onder andere op stage of werken in Amerika, Canada, Ierland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Japan, IJsland, Polen, Oekraïne,  Australië en Nieuw Zeeland. Er zijn ook mogelijkheden in andere landen, neem hiervoor contact met ons op via “outbound@uitwisseling.nl

Belangrijk om te weten: als het niet lukt om je stage te organiseren brengen wij niets in rekening. In bijna alle gevallen gaat het om betaalde stages, kost en inwoning wordt altijd geregeld. Stichting Uitwisseling zorgt ervoor dat alles van te voren is vastgelegd in een overeenkomst.

Wij bemiddelen alleen in zogenaamde groene stages (land- en tuinbouw) en/of organiseren de benodigde documenten om je visum te kunnen aanvragen voor deze stage adressen. In de meeste gevallen organiseren wij ook de huisvesting en zorgen we voor een goede beloning tijdens je stage periode waarmee je (een aanzienlijk deel van) de kosten terug kunt verdienen.

Voor actuele stageplaatsen, zie onze Facebook pagina, neem contact op met ons kantoor via outbound@uitwisseling.nl
of bel 072-589 61 44

Wacht dus niet! Een buitenland ervaring is cruciaal voor het verwerven van kennis, vaardigheden en beroepscompetenties. Tegelijkertijd is het ook zeer waardevol voor de persoonlijke ontwikkeling en identiteitsvorming van jongeren. Hiermee vergroot je niet alleen je carrière kansen, het is ook een geweldige ervaring!