Kom werken of stagelopen in Australië! 

Een stage / werkervaring kun je realiseren via onze partner organisatie International Rural Exchange (IRE)

Ook kunnen wij desgewenst een Working Holiday visum voor je regelen. Dit visum wordt een keer in je leven verstrekt voor een periode van maximaal 12 maanden.

Stage of werkervaring kan worden gedaan in de veehouderij (van klein tot zeer groot, diergezondheid, genetica, melkproductie, herd-management functies) akkerbouw (o.a. tarwe, gerst, koolzaad, haver), tuinbouw (snijbloemen, fruitteelt, groente, potplanten, fruit), agro-home (waarbij je zowel in huis als op de boerderij werkt), bijenhouden,

Via IRE helpen wij je aan een speciaal visum waarmee de kosten/ baten balans gunstiger is dan wanneer je via een working holiday visum gaat. Dit heeft te maken met de belastingtechnische regels.
Periode 6 tot 12 maanden.

Wijnbouw

Een stage in wijn is over het algemeen voor een maximum van 3-4 maanden tijdens het oogstseizoen, meestal tussen half februari en half april. De timing van het programma hangt uiteindelijk af van de werkelijke oogst en kan variëren van 6-12 weken. Stage zal variëren van wijngaard tot wijngaard, maar meestal is het werk helpen in de wijnkelder of assisteren in het laboratorium en in veel gevallen beide! Houdt er rekening mee dat je niet gaat werken als wijnmaker in Australië. Je zult de Australische wijnbouw technieken meemaken als je hard werkt en een geïnteresseerde houding laat zien.

Je moet een goed begrip van het Engels hebben en ervaring hebben met ten minste één wijnoogst. Dit is een zeer drukke tijd van het jaar voor de wijnmakerij en er is niet veel tijd om gedetailleerde wijntechnieken over te brengen of om te gaan met taalbarrières.  Er is mogelijkheid om nieuwe technieken te bespreken, maar je bent in de eerste plaats om “hands on” ervaring op te doen.

Vergeet ook niet dat je er bent om te leren. Er zullen een aantal wijn procedés zijn die je niet kent en dus vreemd lijken!