Aan de slag in Canada!

 

Je kunt niet naar Canada op basis van een studievisum. We hebben gehoord dat dit aan een aantal studenten wordt aangeraden door Canadese  bedrijven.

Zij organiseren een korte cursus en vervolgens start de stage. Dit is niet legaal. als je wordt betrapt zit jij met de gevolgen.

Je wordt in de cel gezet en op de eerstvolgende vlucht naar Nederland terug. Bovendien komt er automatisch een pop-up bij de douane op het moment dat je naar de USA of Canada wilt gaan. Je komt deze landen niet meer in. Maakt niet uit wat je reisdoel is.  dit kan na 7 jaar worden aangepast, maar daar moet je zelf veel moeite voor doen, dat gaat niet automatisch.

Je kunt je inschrijven voor deelname aan het Canada programma als je 18 jaar of ouder bent. Als je nog geen achttien bent op het moment van inschrijven voor een werkvergunning, kom je niet in aanmerking. De regels hiervoor zijn streng. Het is belangrijk dat je met de juiste documenten naar Canada gaat. Heb je deze niet, dan loop je het risico direct in bewaring gesteld te worden en ga je met het eerste vliegtuig weer terug naar Nederland. Daarnaast worden je persoonlijke gegevens opgenomen in een internationale databank (een soort van ‘zwarte lijst’). Hierdoor kom je tussen de 5 en 10 jaar Canada niet meer, zowel zakelijk als privé. Ook andere aangesloten landen, waaronder Amerika, krijgen deze informatie en nemen soortgelijke maatregelen. Mocht je de douane wel passeren, dan verblijf je nog steeds illegaal in Canada. Indien het om je stage gaat, keurt school deze goed als je illegaal bent? Stel dat je een ongeluk veroorzaakt of krijgt, keert de verzekering wel uit? Wil je dit risico niet lopen, Stichting Uitwisseling regelt je documenten zorgvuldig en goed. De Canadese wet schrijft voor dat je betaald moet worden. Kost en inwoning wordt geboden.

Voor de programma’s die waarbinnen wij werken (WH en YP) is geen vertegenwoordiging door een consultant nodig.  WH en YP zijn geen visum producten. Het zijn werkvergunningen. De Nederlandse deelnemers gaan Canada binnen op een visum vrijwaring (de ETA, net zoiets als een ESTA voor de USA). Deze krijgen zij automatisch bij hun werkvergunning. SUSP is de Nederlandse link van IRE, wij zijn de enige organisatie in Nederland die met een Recognized Organization (= RO) in Canada werkt. Hiermee is SUSP voldoende geaccrediteerd.  


Voor Canada hebben we o.a. de volgende mogelijkheden:

Working Holiday visum (21-02-2019: dit programma staat tot nader order in de koelkast. als het wordt opengesteld zijn er 480 plaatsen voor Nederland beschikbaar)

Young Professionals visum op basis van een quotum, is voor 2019 al opgebruikt.

of

via onze partner IRE Canada (zij hebben een eigen quotum, er zijn nog plaatsen beschikbaar voor 2019)


Sectoren via IRE:

Landbouw (field crops and machinery, beef, mixed farming -crops & beef cattle-, dairy, organic crop farm),
Agri-home (Mix of farm and domestic work: combinatie van stage in en om het huis, eventueel op de kinderen passen
en taken op de boerderij.

De bedrijven in Canada variëren sterk in grootte en elke provincie heeft zijn eigen gewassen en karakter.
Als je al een adres hebt waar je terecht kunt, kunnen we een werkvergunning voor je aanvragen onder de volgende programma’s:
Working Holiday program: werkvergunning, desgewenst met back-up van partner IRE.


Algemene voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit en bent in het bezit van een geldig Nederlands paspoort
  • Je beschikt over een stageadres of wij zorgen voor een stageadres.
  • Je kunt een recente Verklaring van Goed Gedrag aanleveren. (Je krijgt van ons een aanvraagformulier hiervoor)

Vraag de uitgebreide informatie op via: Outbound@uitwisseling.nl