Aan de slag in Canada!

We beginnen met een waarschuwing:

Je kunt niet naar Canada op basis van een studievisum of Eta (visum vrijwaring)  We hebben gehoord dat dit aan een aantal studenten wordt aangeraden door Canadese  bedrijven en tot onze verbazing, helaas ook een of meer Nederlandse onderwijsinstellingen. Er wordt een een korte cursus in Canada georganiseerd en vervolgens start de stage. Dit is niet legaal. als je wordt betrapt zit jij met de gevolgen.

Je wordt in de cel gezet en gaat op de eerstvolgende beschikbare vlucht naar Nederland terug. Bovendien komt er automatisch een pop-up bij de douane op het moment dat je naar Canada of een ander land dat bij dit het systeem is aangesloten wilt gaan (o.a. de USA). Je komt deze landen niet meer in. Maakt niet uit wat je reisdoel is, zakelijk of privé. Dit kan na 5-10 jaar worden aangepast, maar daar moet je zelf veel moeite voor doen, dat gaat niet automatisch.

Mocht je de douane wel passeren, dan verblijf je nog steeds illegaal in Canada. Indien het om je stage gaat, keurt school deze goed als je illegaal bent? Daar kunnen wij ons in elk geval niks bij voorstellen. Stel dat je een ongeluk veroorzaakt krijgt, keert de verzekering wel uit? Wil je dit risico niet lopen, Stichting Uitwisseling regelt je documenten zorgvuldig en goed. Alles volgens de Canadese wet en regelgeving.

Je kunt je bij ons inschrijven voor deelname aan het Canada programma. Als je nog geen achttien bent op het moment van inschrijven bij ons, zetten wij alles klaar en regelen we het inschrijven bij de Canadese overheid op je 18e verjaardag.  

Voor de programma’s waarbinnen wij werken (WH en YP) is geen vertegenwoordiging door een consultant nodig.  WH en YP zijn geen visum producten. Het zijn werkvergunningen. De Nederlandse deelnemers gaan Canada binnen op een visum vrijwaring (de ETA, net zoiets als een ESTA voor de USA). Deze krijgen zij automatisch bij hun werkvergunning. SUSP is de Nederlandse link van IRE, wij zijn de enige organisatie in Nederland die met een Recognized Organization (= RO) in Canada werkt. Hiermee is SUSP voldoende geaccrediteerd.  


Voor Canada hebben we o.a. de volgende mogelijkheden:

Working Holiday visum (op basis van een quotum)

Young Professionals visum (op basis van een quotum).

de pools van kandidaten waaruit Canada gaat inloten zijn sinds 9 december 2019 geopend. Wees er snel bij om zoveel mogelijk kans te maken op een vergunning! 

of

via onze partner IRE Canada (zij hebben een eigen quotum, er zijn nog plaatsen / vergunningen beschikbaar voor 2020)


Sectoren via IRE:

Landbouw (field crops and machinery, beef, mixed farming -crops & beef cattle-, dairy, organic crop farm),
Agri-home (Mix of farm and domestic work: combinatie van stage in en om het huis, eventueel op de kinderen passen
en taken op de boerderij.

De bedrijven in Canada variëren sterk in grootte en elke provincie heeft zijn eigen gewassen en karakter.
Als je al een adres hebt waar je terecht kunt, kunnen we een werkvergunning voor je aanvragen onder de volgende programma’s:
Working Holiday program: werkvergunning, desgewenst met back-up van partner IRE.


Algemene voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit en bent in het bezit van een geldig Nederlands paspoort
  • Je beschikt over een stageadres of wij zorgen voor een stageadres.
  • Je kunt een recente Verklaring van Goed Gedrag aanleveren. (Je krijgt van ons een aanvraagformulier hiervoor)

Vraag de uitgebreide informatie op via: Outbound@uitwisseling.nl